Зураб Аласанія звільнився з посади голови правління «Суспільного»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Зураб Аласанія звільнився з посади голови правління «Суспільного». Про це він написав у Facebook.

На такий крок він пішов, аби не порушувати закон, оскільки рішення суду про незаконність його звільнення Наглядовою радою «Суспільного» ще не набуло чинності.

«Це означає, що ми дотримуємося закону. Тобто: рішення суду набуде чинності через 30 днів (з дня отримання всіма відповідачами цього рішення, або, якщо буде подана апеляція — з дня рішення суду другої інстанції). До того часу скасоване судом рішення НР є формально чинним. А це означає, що сьогодні мій контракт вважається розірваним», — написав Аласанія.

Він зазначив, що поки на його посаді буде Микола Чернотицький, який раніше відповідав за філії «Суспільного». До набрання законної сили рішенням суду, Аласанія працюватиме на посаді експерта правління.

  • Зураба Аласанію достроково усунули з посади голови правління НСТУ увечері 31 січня. Тимчасовим главою «Суспільного» призначили члена правління НСТУ Миколу Чернотицького.
  • 19 червня Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним звільнення з посади голови правління «Суспільного» Зураба Аласанії.
  • Напередодні судового засідання Аласанія прогнозував, що його можуть зняти з посади всупереч рішенню суду. Він також говорив, що готовий розпочати конструктивний діалог із наглядовою радою суспільного мовника. «Я хочу дочекатися рішення суду, для мене дуже важливо довести, що Наглядова рада [«Суспільного»] не могла судити про мій професіоналізм, тому що сама недостатньо для цього професійна. Для мене суд має велике значення. Якщо буде рішення на мою користь, я готовий все обнулити і почати конструктивну роботу заради «Суспільного», — повідомив медіаменеджер theБабелю.