Вночі: ЦВК знову відмовила Онищенку в реєстрації, Україна взяла «срібло» на Європейських іграх, у Трампа підтвердили намір зустрітися з Путіним

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

ЦВК знову відмовила Онищенку в реєстрації на вибори

Центральна виборча комісія вдруге відмовила нардепу-втікачу Олександру Онищенку в реєстрації на парламенські вибори. Про це повідомляє Громадянська мережа «ОПОРА».

Причиною зазначено те, що Онищенко не жив в Україні протягом останніх пʼяти років.

Фігурантів ялтинської справи «Хізб ут-Тахрір» залишили під арештом

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону залишив під вартою фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» ще на два місяці. Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Суд відмовив в апеляційних скаргах Мусліму Алієву, Інверу Бекірову, Вадиму Сіруку, Емір-Усеіну Куку, Рефату Алімову і Арсену Джеппарову, ухваливши, що вони перебуватимуть у слідчому ізоляторі до 18 серпня.

Україна взяла ще одне «срібло» на Європейських іграх

Український тандем у складі Антона Давиденка та Миколи Просторова став другим у стрибках на батуті на Європейських іграх, що тривають у Мінську.

Як повідомляє «Радіо Свобода», виступ українців арбітри оцінили у 51.35 бала. «Золото» здобув польський дует, «бронзу» — французький.

Усього за чотири дні змагань українські спортсмени здобули 18 нагород, серед яких 5 золотих, 7 срібних та 6 бронзових.

Білий Дім підтвердив намір Трампа зустрітися з Путіним

У Білому домі підтвердили, що президенти США та Росії Дональд Трамп і Володимир Путін зустрінуться на саміті G20, що відбудеться з 28 до 29 червня в японській Осаці. Про це повідомляє Укрінформ.

Під час телефонного брифінгу високопосадовиця адміністрації США заявила, що розмова буде стосуватися, передусім, питаннь регіональної безпеки, зокрема в Ірані, Україні, Сирії.

У Грузії завершився пʼятий день протестів

У столиці Грузії Тбілісі вже протягом пʼяти днів відбуваються антиурядові протести. Про це повідомляє Sputnik-Georgia.

Мітинг не завершився навіть після того, як влада частково прийняла вимоги протестувальників, погодившись змінити виборче законодавство.

Як і в попередні дні, люди збираються на вулиці Руставелі в Тбілісі — біля будівлі парламенту.