Прокуратура АР Крим направила до суду справу проти ватажка «Рубежа». Він з бойовиками захоплював у Севастополі українські кораблі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Прокуратура АР Крим направила до суду справу проти ватажка «Рубежа». Він з бойовиками захоплював у Севастополі українські кораблі

Командир військового формування «Рубеж» Володимир Мельник, Севастополь, березень 2014 року.

Одноклассники / Василий Сахаров

Прокуратура АР Крим направила до суду справу проти ватажка проросійського військового формування «Рубеж», яке в березні 2014 року брало участь у захопленні кораблів Військово-Морських Сил України в Севастополі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

«Отримані неспростовні докази того, що обвинувачений у березні 2014 року під час захоплення кораблів та обʼєктів Військово-Морських сил України в місті Севастополь здійснював керівництво діями членів незаконного формування збройного формування «Рубеж», — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі не зазначили прізвище підозрюваного, але опублікували його фото. Йдеться про Володимира Мельника. Його звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у створенні збройних формувань.

  • У лютому Національна поліція оголосила в розшук керівництво та учасників окремого підрозділу «Рубеж», який входив до складу збройного формування «Самооборона Криму» і діяв на території міста Севастополь у 2014 році.
  • За даними слідства, девʼять бойовиків «Рубежу» у березні 2014 року брали участь у збройному захопленні протичовнового корвета «Хмельницький» та розвідувального катера «Славутич». Також вони блокували військові частини ЗСУ.