У партії «Слуга народу» нарахували 100 кандидатів-клонів і подали заяву до Нацполіції

Дата:
У партії «Слуга народу» нарахували 100 кандидатів-клонів і подали заяву до Нацполіції

Олександр Качура

Гонтар Володимир / УНІАН

У партії «Слуга народу» заявили про сотні кандидатів-мажоритарників, які незаконно використовують бренд і символіку партії, та подали заяву до Нацполіції. Про це повідомляє пресслужба політсили.

«Зараз у ЦВК зареєстровано близько 100 кандидатів-клонів. Частина з них вказали місцем своєї роботи юридичні особи з ознаками фіктивності, у назві яких є «Слуга Народу» або «ЗЕ!», — заявив представник «Слуги народу», адвокат Олександр Качура.

За його словами, поява клонів пояснюється бажанням обдурити виборців і перешкодити діяльності партії «Слуга народу». Псевдокандидати зазначили в документах, що нібито працюють у благодійних фондах, товариствах з обмеженою відповідальністю або приватних підприємствах і організаціях з назвою «Слуга народу», додав Качура.

У партії вимагають притягнути таких кандидатів-мажоритарників до кримінальної відповідальності і вже подали скаргу в управління Національної поліції.

У політсилі заявили, що дії клонів підпадають під ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права).