Конституційний суд скасував частину статті про запобіжний захід за скаргою нардепа Савченко

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Конституційний суд визнав неконституційним положення ч. 5 ст. 176 (Загальні положення про запобіжні заходи) Кримінального процесуального кодексу, в якому йдеться, що стосовно підозрюваних за статтею про тероризм не можна застосувати більш мʼякий запобіжний захід, крім тримання під вартою.

Про це theБабелю повідомило джерело у КС.

За таке рішення проголосували десять суддів Великої палати КСУ. Вони розглядали скаргу, яку, в тому числі, подала депутат Надія Савченко і колишній голова Апеляційного суду АР Крим Валерій Чорнобук.

  • Надію Савченко та Володимира Рубана, яких підозрюють у підготовці теракту, звільнили з-під варти в ніч на 16 квітня після того, як термін попереднього арешту сплив. 23 квітня Савченко вперше після виходу з СІЗО прийшла у Верховну Раду. А Рубан тимчасово поїхав у Польщу, після чого повернувся в Україну.
  • 7 травня Броварський міськрайонний суд переніс засідання у справі нардепа Надії Савченко та екскерівника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Причина — на перше засідання після виходу обвинувачених з-під варти не прийшли адвокати Рубана.