У Києві затримали бойовика «ЛНР» та сина директора заводу «Луга-Нова» Дмитра Держака

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Генеральна прокуратура та Служба безпеки затримали в Києві бойовика «ЛНР» Дмитра Держака. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Діяч проживав у Києві з посвідченням «ветерана бойових дій» проти України!» — написав він.

У Держака вилучили посвідчення військового, видане Міністерством оборони Росії, а також «посвідчення ветерана військових дій».

Тепер Держаку мають обрати міру запобіжного заходу. За словами Луценка, суд може відпустити його під домашній арешт на підставі ухваленого напередодні рішення Конституційного суду. Воно передбачає, що арешт за статтями про тероризм не обовʼязковий, як було раніше.

Держак народився в Луганську в 1976 році. Син директора лікеро-горілчаного заводу «Луга-Нова» Леоніда Держака, який вважається одним із головних спонсорів «ЛНР».

Як повідомили в СБУ, Держак-молодший у період із липня по жовтень 2014 року вступив у змову з лідерами бойовиків «ЛНР». Він їх фінансував, а також брав участь у захопленні території Луганщини та допомагав проводити «референдум».

«Затриманий, діючи за вказівкою кураторів із спецслужб РФ, спільно зі своїм батьком брав участь у діяльності владних структур та «народних армій» самопроголошених «Л/ДНР», — повідомили в Службі безпеки.