Опитування: До парламенту можуть пройти шість політсил. Партія Смешка вперше долає 5% барʼєр

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Лідером виборчих перегонів залишається партія «Слуга народу», яку готові підтримати 42,7% тих, хто піде на вибори та визначився зі своїм голосом. Про це свідчать результати соцопитування, яке проводилося фондом «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Натомість вперше згідно з опитуванням барʼєр у 5% долає партія Ігоря Смешка «Сила і честь» — нині за неї готові проголосувати 5,2% серед тих, хто визначився з вибором.

Долають виборчий барʼєр також «Опозиційна платформа — За життя» — 10,5%, «Батьківщина» — 10,2%, «Європейська солідарність» — 9,8% та партія Святослава Вакарчука «Голос» — 6,4%.

За «Громадянську позицію» готові віддати свої голоси 4,1% українців, за «Опозиційний блок» — 2,5%, за «Радикальну партію Олега Ляшка» — 2%. Решта політичних партій набирають менше за 2%.

Опитування тривало з 13 до 20 червня 2019 року у всіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2017 респондентів у віці від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.