Бірюков: Працівники ДБР провели обшук за дві години. Вилучили флешку та дві чернетки

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Кандидат у народні депутати від «Європейської солідарності», волонтер та громадський діяч Юрій Бірюков розповів журналістам «Інтерфакс Україна», що працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) вилучили у нього стару флешку та дві чернетки з довідками Міністерства оборони.

«Знайшли якусь флешку. Судячи з того, що вона на, по-моєму, 64 Мб, цій флешці, напевно, років 15. І якісь дві чернетки. Що там, я не знаю. Може, сімейні фотографії. Її подивитися вже неможливо, вона неробоча. Але вони радісно знайшли єдину в будинку флешку і її, відповідно, вилучили. В чернетках були якісь довідки Міністерства оборони, які я замовляв, бо був радником міністра оборони», — розповів колишній радник експрезидента Порошенка.

Також Бірюков зазначив. що піксельні військові куртки, про які розповідав Віталій Гайдукевич, у нього все ж таки не вилучили.

«Вони покрутили їх у руках — зимовий і літній кітель, мій, з моїми нашивками і моїм прізвищем. Збиралися чогось вилучати, потім порадилися і вирішили, що, напевно, особисті речі вилучати не треба», — сказав волонтер.

За його словами, під час обшуку працівники ДБР поводилися коректно, загалом провели в нього близько двох годин та цікавилися, чи зберігаються вдома кошти та тендерна документація. Бірюков зазначив, що справа, через яку був проведений обшук, повʼязана з поставками речового забезпечення Міністерства оборони.

«Дивний збіг, позавчора я зареєстрований кандидатом у народні депутати, три тижні тому я закінчив роботу в Міністерстві оборони і зараз приходять співробітники Державного бюро розслідувань, які взагалі не мають стосунку до волонтерів, вони повинні займатися розслідуванням дій посадових осіб 1—2 категорій. Це не збіг, це так просто трапилося? Не знаю», — розмірковував Юрій Бірюков.