Протести в Грузії: понад 50 затриманих демонстрантів відпустили на свободу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Тбіліський міський суд звільнив від покарання 51 демонстранта, які були затримані під час акцій протесту в ніч на 21 червня під будівлею парламенту Грузії. Усіх затриманих відпустили на свободу.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа».

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням звільнити тих, хто був притягнутий до адміністративної відповідальності за опір поліції.

«25 червня колегія в адміністративних справах Тбіліського міськсуду розглянула і задовольнила протест прокуратури, згідно з яким термін увʼязнення, ухвалений 51 особі за адміністративні правопорушення 21 червня, був змінений і скорочений. На підставі суддівської постанови, 51 особу було негайно звільнено з-під адміністративного увʼязнення», — йдеться в повідомленні суду.

Усього після зіткнень з поліцією були затримані 305 учасників акції. 121 людину відправили під арешт. Пізніше стало відомо, що з них 54 людини так і не відпустили. Звільнити затриманих було однією з вимог опозиції та учасників мітингу.

  • У Тбілісі 20 червня почалися масові протести під будівлею парламенту після виступу депутата Держдуми Сергія Гаврилова, який підтримував Абхазію і Осетію під час російсько-грузинської війни 2008 року. Протестувальники виступали, зокрема, проти правлячої партії «Грузинська мрія» і спалили її прапор. Поліція розігнала демонстрантів за допомогою сльозогінного газу, водометів і гумових куль. Багато демонстрантів отримали поранення, багатьох затримали.
  • 24 червня поліція Грузії відсторонила від служби 10 працівників за можливі порушення під час розгону протестів біля будівлі парламенту 20 червня.