Обшуки у Бірюкова: ДБР розслідує справу про закупівлю майна для армії за завищеними цінами

Дата:

Обшуки в ексрадника пʼятого президента Петра Порошенка Юрія Бірюкова (кандидат у депутати за списком «Європейської солідарності», №32 у списку) проводило Державне бюро розслідувань у межах справи про закупівлю майна для ЗСУ за завищеними цінами. Про це заявив директор ДБР Роман Труба.

За його словами, слідчі ДБР та Генпрокуратури провели близько 40 обшуків у посадових осіб Міноборони, працівників комерційних структур та в офісних приміщеннях у межах розслідування кримінального провадження про порушення закупівель для потреб армії.

«ДБР [провело обшуки] разом із Департаментом захисту економіки Генпрокуратури за місцем проживання посадових осіб Міноборони, комерційних структур, в офісних приміщеннях <...> у межах кримінального провадження за фактами закупівель майна за завищеними цінами для Збройних сил», — заявив Труба.

Він уточнив, що йдеться про закупівлю неякісних бронежилетів, тендер на придбаннея яких ЗСУ провели на початку 2019 року. Сума загального збитку склала 100 млн гривень.

«Нами було встановлено, що 3 з 5 бронежилетів реально прострілюються», — зазначив Труба.

У ГБР додали, що постачання неякісних бронежилетів зупинені. Назву фірми, яка виграла тендер на поставку бронежилетів, у Бюро не розкривають.