Кабмін заборонив імпорт автомобілів російського виробництва

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів вніс зміни до переліку заборонених товарів для ввезення на територію України російського виробництва. Зокрема, заборонено ввезення легкових автомобілів, автобусів, тракторів, вантажівок і мотоциклів.

Про це йдеться на сайті Кабміну.

«Рішення прийнято з метою вжиття заходів у відповідь на дискримінаційні та недружні дії щодо України, що застосовуються державою-агресором, а також з урахуванням звернень асоціацій, об’єднань, підприємств низки галузей промисловості», — пояснили у відомстві.

Постанова уряду набуде чинності з 1 серпня.

  • Раніше, 15 травня, Кабмін заборонив ввозити з Росії портландцемент, а також глиноземний, шлаковий, сульфатостійкий і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові або у вигляді клінкерів; фанеру клеєну, панелі фанеровані й аналогічні матеріали з шаруватої деревини.
  • Постанови про мита й ембарго на російські товари Кабмін продовжує щороку, починаючи з 2016 року. У перелік російських товарів, які потрапили під українські обмеження, входять мʼясо, риба, крупи, зерно, хлібобулочні та кондитерські вироби, молочні продукти, кава, чай, горілка, пиво, сигарети, корми, низка хімікатів (зокрема й деякі мінеральні добрива), залізничне обладнання і т. ін.