З липня радіостанція «Армія FМ» може припинити мовлення в зоні ООС та на окупованих територіях

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Мовлення радіостанції «Армія FМ» на райони проведення Операції обʼєднаних сил і на окуповані території може припинитися вже в липні. Про це написав у Facebook волонтер і учасник АТО Олег Болдирєв, відомий під псевдонімом Мартін Брест.

«Ну ось, в принципі, і все. У липні і на початку серпня закінчуються дозволи на тимчасове мовлення в ООС і на Чонгарі. Подовження цих дозволів мало бути ще у травні ... але Нацрада з питань телерадіомовлення цього не зробила, не робить і зараз — не приходять члени Нацради на засідання», — пише Брест.

За його словами, з 11 липня мовлення не буде в Гірнику, Бахмутівці і на Чонгарі. Вже 2 серпня мовлення радіостанції припиниться в Маріуполі, Бахмуті, Волновасі, Словʼянську, Краматорську, Світлодарську і Попасній.

У свою чергу, підполковник ЗСУ і керівник Військового телебачення України та радіостанції «Армія FМ» Яна Холодна закликала Нацраду з питань телебачення і радіомовлення прийти на найближчі засідання.

«Ми закликаємо деяких членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення не ганьбитися, а прийти на найближчі засідання і виконати свій обовязок. Ми будемо боротися за кожне місто. Нам не вперше. І, не хочеться так думати, але відчуваю, що й не востаннє», — написала Холодна у Facebook.

  • «Армія FM» — українська державна військова радіостанція. Почала працювати 1 березня 2016 року. Веде мовлення в мережі Інтернет і через супутник, у деяких містах — також у FM-діапазоні. Є першою військовою радіостанцією незалежної України. Започаткована Міністерством оборони України. Особливістю радіостанції є те, що колектив її повністю становлять професійні військові та люди, які мають стосунок до військової справи.
  • У процесі мовлення надається інформація про діяльність української армії, обговорюються потреби військових у зоні АТО, звучать привітання українським солдатам з мирних територій України, новини, юридичні поради військовим ЗСУ, розповідаються надзвичайні історії про бійців та їхніх командирів, звучить також музика. Щодня о 06:00 та 22:00 на радіостанції звучить Державний гімн України.