Суд зняв із розгляду справу колишнього глави ДФС Насірова через зайнятість суддів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Шевченківський районний суд міста Києва зняв із розгляду справу стосовно колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та керівника департаменту ДФС Володимира Новікова. Суд повинен був розглядати обвинувальні акти.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Справу зняли через те, що судді задіяні в інших судових процесах, а головуючий суддя у справі Насірова та Новікова йде у відпустку.

Прокурори САП подали клопотання про продовження підозрюваним запобіжного заходу, оскільки його термін закінчується 4 липня. У відомстві зазначили, що ці клопотання повинні бути розглянуті протягом трьох днів з моменту їх подання.

  • Насірова звинувачують у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало державі 2 млрд грн збитків. Слідство вважає, що на посаді керівника ДФС він ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, проти якого розслідують виробництво за підозрою в махінаціях з газом.
  • Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, яким відповідальність за надання розстрочок для компаній Олександра Онищенка фактично перекладається з ексголови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова на керівників місцевих податкових інспекцій.