Вночі: у Конгресі узгодили санкції проти «Північного потоку — 2», російські військові залишили Венесуелу, у Boeing 737 Max виявили новий дефект

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Конгресі США узгодили санкції проти «Північного потоку — 2»

Комітет у закордонних справах Палати представників одноголосно підтримав законопроєкт про санкції проти російських трубопровідних проєктів, повідомило посольство України у США.

У законопроекті наголошується, що російський уряд використовує енергетичні ресурси як інструмент для втручання та політичного тиску, а центральним елементом стратегії є підвищення залежності європейських країн від постачання російських енергоносіїв. «Саме «Північний потік — 2» та «Турецький потік» слугують цим цілям Кремля та мають бути зупинені. Також законопроектом передбачено механізм гарантування обсягів транзиту природного газу територією України», — зазначили в посольстві.

Російські військові залишили Венесуелу

У посольстві РФ у Венесуелі повідомили, що російські військові техніки вилетіли з Каракаса в Москву. У той же час, диппредставництво не уточнює, чи всі фахівці з Росії покинули Венесуелу. У посольстві повідомили, що російські фахівці «перебували у Венесуелі останні три місяці, надаючи технічну допомогу згідно з контрактами у військово-технічній сфері».

У літака Boeing 737 Max виявили новий дефект

Федеральне авіаційне управління США виявило новий недолік в літаках Boeing 737 MAX. Про нього стало відомо під час тестування на симуляторі. У той же час, характер потенційної небезпеки не уточнюється.

Виявлення несправності відклало сертифікаційний випробувальний політ Boeing 737 MAX як мінімум до 8 липня. На аналіз тестів Федеральне авіаційне управління витратить близько двох-трьох тижнів, після чого лайнер можуть повернути в експлуатацію в США.

Під Києвом рятувальники локалізували масштабну пожежу на складі секонд-хенду

У селищі Петропавлівська Борщагівка під Києвом рятувальники локалізували пожежу на складах із секонд-хендом. Займання виникло на площі в 2,5 тис. кв. м.

Жертв і постраждалих немає. До гасіння залучили 70 осіб і 14 одиниць техніки Держслужби з надзвичайних ситуацій. У службі зазначили, що перевищень гранично-допустимих концентрацій забруднюючих речовин у повітрі через пожежу не виявлено.

Facebook вперше передасть суду дані користувачів, які розпалюють ненависть

Міністр закордонних справ Франції Седрік О заявив, що компанія Facebook вперше за час свого існування погодилася передати суду ідентифікаційні дані французьких користувачів, яких підозрюють у висловлюванні ненависті.

Таке рішення було прийнято після зустрічей глави Facebook Марка Цукерберга і президента Франції Емманюеля Макрона. Як пише Reuters, наразі Facebook співпрацює з французьким правосуддям у справах, повʼязаних з терористичними актами та насильницькими діями, передаючи IP-адреси та інші ідентифікаційні дані підозрюваних французьким суддям, які офіційно вимагали цього.