Омбудсменка Денісова: «Кримський диверсант» Панов скаржиться на погіршення зору та постійний головний біль

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Українець Євген Панов, якого засудили за звинуваченнями у нібито підготовці диверсій на території анексованого Росією Криму, поскаржився на погіршення зору. Про це у Facebook повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«До мене звернувся брат українського політв’язня Євгена Панова, який утримується в російській колонії №6 Омська. Він повідомив, що адвокат, який побував у Євгена 20 червня, приголомшений станом здоров’я свого підзахисного. Євген скаржиться на погіршення зору, постійний головний біль, проблеми із зубами. Медична допомога вчасно не надається», — заявила Денісова.

Панов, за її словами, харчується з проміжками в 15 годин, а тривале перебування у стані голоду створює додаткові ризики для здоров’я. Крім того, йому заборонили отримувати періодику.

«Я невідкладно звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової забезпечити дотримання прав українського громадянина Євгена Панова, а також сприяти в наданні йому належної медичної допомоги офтальмолога, невролога та стоматолога», — розповіла Денісова.