Суд зобовʼязав кандидата в нардепи Киву спростувати заяви щодо вбитої активістки Гандзюк

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Соломʼянський райсуд Києва зобовʼязав кандидата в нардепи від «Опозиційної платформи — За життя» Іллю Киву спростувати його заяви про причетність вбитої активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк до розкрадань. Про це у Facebook повідомив адвокат Масі Найєм.

«Суд своїм заочним рішенням 26 червня визнав недостовірною інформацію, поширену Ківою 02 жовтня 2018 року на Еспресо.TV, наступного змісту: «Я знаю, что Гандзюк сидела на разворовывании городского бюджета», — написав адвокат.

Він додав, що суд зобовʼязав Киву протягом десяти днів спростувати цю заяву і стягнув з нього 1409 грн судового збору на користь батька Катерини Віктора Гандзюка.

  • 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області виніс вирок пʼятьом ексучасникам АТО, які брали участь у вбивстві Гандзюк. Тюремні терміни отримали Сергій Торбін (організатор), Микита Грабчук (облив кислотою), Віктор Горбунов (купив кислоту), Вʼячеслав Вишневський (був спостерігачем) і Володимир Васянович (був спостерігачем).
  • Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють у замовленні нападу на Гандзюк, продовжили запобіжний захід до 3 серпня.