Голова «Слуги народу» Разумков: Розвертатися і виходити з ПАРЄ не конструктивно і недоцільно

Дата:
Голова «Слуги народу» Разумков: Розвертатися і виходити з ПАРЄ не конструктивно і недоцільно

Гонтар Володимир / УНІАН

Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков заявив, що Україні не слід виходити зі складу Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) попри відновлення Росією повноважень у складі Асамблеї. Про це політик заявив в ефірі «Українського радіо».

За його словами, виходити з ПАРЄ сьогодні «недоцільно».

«В подальшому, коли ми пройдемо в парламент, ми будемо відстоювати інтереси української держави і на таких майданчиках. Це не конструктивно і неправильно — розвернутися і піти, навіть не дивлячись на ті події які відбулися. Цим подіям передувала низка різних дій а іноді бездіяльності з боку України. Але все змінюється, і позиція представників нового парламенту в ПАРЄ зможе вплинути в подальшому...Завжди було просто розвернутися і піти, а треба не розвертатися, а діяти», — сказав Разумков.

  • 26 червня ПАРЄ відхилила всі поправки представників України, Грузії, Великобританії, Латвії та ряду інших держав, і затвердила резолюцію, яка змінює її внутрішні правила і ускладнює процедуру застосування санкцій, зокрема стосовно Росії, в цілому. За резолюцію проголосували 116 делегатів, 62 були проти і 15 утрималися. Фактично це дає можливість російській делегації повернутися до роботи як повноцінному члену.
  • Після затвердження резолюції про повернення РФ в ПАРЄ делегації семи країн покинули засідання на знак протесту.