Дональд Трамп прибув до Осаки на саміт G20

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп у четвер, 27 червня, прибув в Осаку, де 28—29 червня пройде саміт G20. Літак американського лідера приземлився в аеропорту Ітамі в північній частині міста. Про це пише The Washington Post.

Усі інші глави держав прибули або прибудуть у міжнародний аеропорт Кансай, розташований на острові в Осакській затоці, недалеко від місця проведення саміту.

Трамп проведе низку двосторонніх зустрічей, у тому числі з президентом РФ. Відомо, що з Путіним вони обговорюватимуть ситуацію в Україні. За словами помічника російського лідера Юрія Ушакова, переговори пройдуть 28 червня у другій половині дня.

Також в американського президента запланована зустріч із головою КНР Сі Цзіньпіном. Крім того, Трамп в Осаці зустрінеться з премʼєр-міністром Японії Сінздо Абе.

  • В Осаці (Японія) 28—29 червня 2019 року відбудеться чотирнадцятий зʼїзд керівників країн Великої двадцятки. Країна вперше прийматиме G20.
  • У звʼязку з проведенням саміту японська влада ввела безпрецедентні заходи безпеки. Зокрема, введено тимчасову заборону на використання камери схову і сміттєвих контейнерів на залізничних станціях.
  • 38-річний бразильський сержант Маноель Сілва Родрігес летів із президентом Жаїром Болсонару на саміт G20 в Осаці. Щоправда вони добиралися на різних літаках. Родрігес летів на резервному літаку супроводу. Таким чином, 25 червня в аеропорту Севільї під час проміжної посадки резервного літака, бразильського сержанта затримали. Згідно зі звітом, коли інспектори аеропорту оглянули його сумку, виявили в ній 37 пачок кокаїну.