Аномальна спека в Європі: влада країн знижує швидкість на автобанах та роздає безхатченкам воду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Аномальна спека в Європі: влада країн знижує швидкість на автобанах та роздає безхатченкам воду

Волонтери роздають бескоштовну воду у Ліоні, Франція, 26 червня 2019 року.

Nicolas Liponne / NurPhoto via Getty Images

Через аномальну спеку в Європі влади країн почали запроваджувати заходи, щоб обмежити згубний вплив високої температури на інфраструктуру та громадян. Як пише The Guardian, у Європі зараз зафіксована температура від 38 °C до 45 °C тепла.

На сході Німеччини чиновники встановили обмеження швидкості на автобані Саксонія — Анхальт до 120 км/год, оскільки покриття дороги починає плавитися. Звичайне обмеження становить 130 км/год. Зазначають, що біля міста Росток прогнулися рейкові шляхи. Деякі потяги тимчасово не ходять у напрямку міста.

У Франції до кінця тижня закриті школи, а влада Парижа, Ліона, Страсбурга та Марселя заборонила габаритним і старим автомобілям вʼїжджати в центри міст, щоб зменшити кількість вихлопних газів.

У Мілані благодійні організації підготували 10 тисяч пляшок з водою, щоб роздати їх безхатченкам та нужденним. В Інсбруку (Австрія) заборонили вози з кіньми для туристів.

Не обійшлося і без жертв. На півдні Франції від спеки померли три людини. У Польщі міністерство внутрішніх справ повідомило, що в цьому місяці 90 осіб потонули, намагаючись охолодитися в озерах чи річках. У Литві 27 людей померли за аналогічних обставин. На півночі Іспанії спалахнули лісові пожежі, які вже знищили близько 2,5 тис. га.

  • У низці європейських країн спека досягла рекордних показників. У німецькому місті Кошен (федеральна земля Бранденбург) у середу синоптики зафіксували 38,6 °C, що стало новим температурним рекордом для країни. У польскому Радзині зафіксували 38,2 °C, а у чеських Доксанах — 38,9 °C, що є також рекордними показниками для цих країн. Температурні рекорди також встановлені у деяких районах Франції, Швейцарії та Іспанії.