Гендиректор «1+1» Ткаченко: Девелопер Вавриш консультує мене про стан справ у Києві

Дата:

Девелопер Андрій Вавриш, який днями представляв проєкт будівлі нового Офісу президента і з яким повʼязують двох кандидатів від «Слуги народу» по мажоритарних округах у Києві, консультує кандидата в народні депутати і гендиректора каналу «1+1» Олександра Ткаченка.

Про це медіаменеджер розповів в інтервʼю theБабелю.

Ткаченко зазначив, що з Вавришем познайомився три роки тому і знає його як «людину, яка сповідує європейські цінності розвитку міста».

«Іноді я звертаюся до нього за консультацією. Ми дізнаємося багато нової інформації про стан справ у місті, і я можу іноді передзвонити і запитати, що це означає», — зазначив кандидат у депутати.

Вавриш — колишній заступник голови Департаменту архітектури та містобудування КМДА. Він був призначений на цю посаду в 2010 році, а звільнений у 2015 розпорядженням Віталія Кличка. Мер Києва заявив, що стосовно Вавриша в КМДА проводили внутрішнє розслідування, його підозрювали у службовій недбалості, корупції і «кришуванні» ринку столичної реклами. Проте кримінальні справи не порушувалися. Після звільнення з КМДА, посаду Вавриша зайняла його заступниця Ганна Бондар, яка зараз балотується по 220-му мажоритарному округу в Києві.

За словами Ткаченка, Вавриш бере участь у проєкті реконструкції Контрактової площі — «Київська вітальня».

«Це проєкт-переможець міського конкурсу на цю територію. З нього почнеться реформування всього Подолу за новим європейським принципам. Там буде місце для шкіл, парків, інфраструктури, парковок і, при цьому, історична спадщина розквітне. Під час цієї роботи я познайомився з Дмитром Гуріним і Анею Бондар, які співпрацюють з багатьма дизайнерами, архітекторами і активістами. Однозначно можу сказати, що Мітя й Аня — люди самодостатні і самостійні, тому ми запросили їх в команду», — розповів гендиректор «1+1».

Він не підтвердив theБабелю інформацію, що Андрія Вавриша до команди Зеленського «порадив» голова Офісу президента Андрій Богдан. І додав, що його не бентежить бекграунд скандального забудовника.

«Якщо б у нас всі девелопери були з таким баченням і мисленням, можна було б щось зробити, і місто стало б краще», — підкреслив Ткаченко.

Повну версію інтервʼю Олександра Ткаченка читайте тут.