Євросоюз офіційно продовжив санкції проти Росії на півроку за порушення Мінських угод

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Рада Європейського союзу офіційно продовжила економічні санкції проти Росії до 31 січня 2020 року за порушення Мінських угод. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

«Це рішення йде за оновленою інформацією від канцлера [Ангели] Меркель і президента [Емманюеля] Макрона в Європейській раді від 20—21 червня 2019 року про стан виконання Мінських угод, з якою повʼязане рішення про збереження санкцій. Після цього оновлення Європейська рада закликала до термінового відновлення переговорів з метою здійснення Мінських угод і заходів, спрямованих на відновлення довіри між сторонами», — йдеться у повідомленні.

Заходи націлені на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори, а також на товари подвійного призначення.

Санкції включають обмеження доступу до первинного і вторинного ринків капіталу ЄС для 5 основних державних фінансових інститутів у більшості російських компаній, та їхніх контрольних дочірніх компаній, створених за межами ЄС, а також для трьох найбільших російських енергетичних і трьох оборонних компаній; введення заборони на експорт та імпорт торгівлі зброєю; встановлення заборони на експорт товарів подвійного призначення для військових цілей або кінцевих споживачів у Росії; обмеження доступу Росії до деяких чутливих технологій і послуг, які можуть бути використані для видобутку та розвідки нафти.

Також продовжуються санкції щодо 170 фізичних та 44 юридичних осіб, які діяли з 2015 року. Їм заборонено видавати візи, а також заморожені їхні активи.