На Гаваях упав літак з пасажирами. Серед загиблих є українець

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Поблизу аеродрому Діллінгем розбився двомоторний літак King Air, на якому перебувало 11 пасажирів. Один із них — Микола Глєбов, уродженець Донецької області, передає «Голос Америки».

«Гаваї були місцем, куди він завжди хотів поїхати. Він постійно говорив про це. У нього була мета — відвідати всі національні парки в США. Микола поїхав туди на цілий місяць і подорожував різними островами. Телефоном він розповідав, як ходив у джунглі, плавав в океані, занурювався із субмариною — все, що ви тільки можете собі уявити», — розповіла сестра загиблого українця Діана Глєбова.

Варто зазначити, що Микола Глєбов останнім часом проживав у Сполучених Штатах і мав американське громадянство. На Гаваях він був у відпустці. Перед вильотом чоловік навіть запланував стрибок із парашутом.

  • Члени Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) не підтримали проведення дебатів про підсумки розслідування загибелі рейсу MH17 і ролі Росії в катастрофі пасажирського літака.
  • У 2014 році делегацію РФ позбавили права голосу в ПАРЄ за анексію Криму і виключили з усіх керівних органів. Російська делегація після цього відмовилася бути присутньою на сесіях, а Москва перестала сплачувати членські внески в ПАРЄ та Раду Європи.
  • Депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко (фракція «Блок Петра Порошенко») прийшов на засідання Парламентської асамблеї Ради Європи в рукавичках, протестуючи проти повернення Росії в ПАРЄ.