Зеленський дав українські паспорти 14 іноземцям, які воювали на Донбасі

Дата:
Зеленський дав українські паспорти 14 іноземцям, які воювали на Донбасі

Адміністрація Президента України

Президент Володимир Зеленський надав громадянство іноземцям, які захищали Україну на Донбасі. Про це повідомлено на сайті глави держави.

Президент підписав указ № 466/2019, за яким українські паспорти отримають 14 осіб: Дмитро Белогорцев, Давид Гачечіладзе, Абдул Джаліл, Тачі Джафаров, Рудольф Єгоренко, Тенгіз Занадзе, Гіоргі Кахніашвілі, Валерій Колот, Мераб Концелідзе, Мамука Музашвілі, Юрій Савилов, Левани Хуцишвілі, Арсланбек Карімов і Юлія Толопа.

«Це перші рішення про надання громадянства України особам, які захищали наш суверенітет і територіальну цілісність. Наступні будуть прийняті після надходження матеріалів від Міграційної служби та їх розгляду в установленому порядку», — повідомили в пресслужбі.

Зеленський підкреслив, що з боку президента не буде «штучного гальмування або затягування цього процесу, як було раніше».

  • В інавгураційній промові Володимир Зеленський заявив, що надасть громадянство України всім, хто «готовий будувати нову, сильну та успішну Україну». «Ви повинні їхати в Україну не в гості, а додому», — заявив він.
  • 28 травня Володимир Зеленський повернув експрезиденту Грузії й колишньому голові Одеської обласної адміністрації Міхеїлу Саакашвілі українське громадянство.