Епіфаній порівняв Конституцію з Біблією і закликав дотримуватися законів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Глава Православної церкви України митрополит Епіфаній порівняв Конституцію з Біблією і закликав дотримуватися законів. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Дорогі брати і сестри! Вітаю Вас із Днем Конституції України. Ми як християни керуємося у житті законом Божим — Біблією, а як громадяни своєї країни дотримуємося основного закону держави — Конституції», — зазначив він.

Крім того, Епіфаній нагадав, що у преамбулі до Конституції йдеться про те, що Верховна Рада прийняла її від імені українського народу, усвідомлюючи відповідальність перед Богом.

«Цю відповідальність за справедливість, рівність та розвиток незалежної демократичної держави несе кожен громадянин України, адже коли хтось не дотримується Божих заповідей, то руйнує свою душу, а якщо зневажає закони державні — шкодить власній країні», — підкреслив він.

  • Президент Володимир Зеленський у День Конституції України анонсував випуск Основного закону для дітей і запустив флешмоб. Для цього потрібно записати відеозвернення, у якому розповісти про свою улюблену статті Конституції.
  • В цей день у 1996 році, після майже доби безперервної роботи, депутати Верховної Ради ухвалили та забезпечили чинність Конституції України. Цьому передувало 6 років напруженої роботи, консультацій, криз і домовленостей.