Офіс «Європейської солідарності» можуть обшукати. У чому річ?

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Член команди «Європейська солідарність» Вікторія Сюмар заявила, що у «Відкритому офісі» партії можуть пройти обшуки. Про це йдеться на сайті обʼєднання.

«З різних і достовірних джерел нам стало відомо про обшуки, які плануються в офісі ЄС. Це прозорий офіс, тут очевидно легко проводити обшуки. Але ключове питання, яке в нас виникає — які підстави та причини? Ми вбачаємо в цьому суто політичні мотиви — як спробу паралізувати роботу офісу та штабу «Європейської Солідарності». Але ми не дозволимо цього зробити. Маски- шоу збираються влаштовувати заради шоу, яке має на меті прикрити неспроможність виконати обіцянки, дані під час президентських виборів», — зазначила вона.

Сюмар стверджує, що дії правоохоронців не мають нічого спільного з правом, оскільки в цій історії замішане Державне бюро розслідувань, у звʼязку з чим партія роздумує над залученням до ситуації спостережних місій і міжнародних структур.

  • Кандидат у нардепи від «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко і чинний премʼєр-міністр Володимир Гройсман очолили рейтинг політиків, яких українці хотіли б бачити на чолі уряду.
  • Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), українці бачать премʼєр-міністром Бойка, Тимошенко або Смешка.
  • За даними опитування фонду «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, лідером симпатій українців залишається партія «Слуга народу». Разом з тим, уперше барʼєр у 5% долає партія Ігоря Смешка «Сила і честь» — за неї готові проголосувати 5,2% серед тих, хто визначився з вибором. Долають виборчий барʼєр також «Опозиційна платформа — За життя» — 10,5%, «Батьківщина» — 10,2%, «Європейська солідарність» — 9,8% і партія Святослава Вакарчука «Голос» — 6,4%.