Вночі: для НАТО створять окремий інтернет, у Китаї знищили 1,6 т наркотиків, а курʼєри Glovo влаштували протести в Італії

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Зеленський і Коболєв зустрінуться з конгресменами США, озвучено дату

Президент Володимир Зеленський і глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв проведуть зустріч з делегацією з пʼяти конгресменів США. Захід відбудеться у Києві з 30 червня по 1 липня, повідомляє пресслужба Посольства України в США на своїй сторінці в Facebook.

«30 червня — 1 липня Україну відвідає двопартійна делегація Конгресу США на чолі з лідером демократів у Палаті представників Стенлі Хоєром. Візит американських законодавців є черговим свідченням збереження високого рівня уваги до України на Капітолійському пагорбі та важливим виявом підтримки українського народу у боротьбі проти російської агресії», — йдеться в повідомленні.

До складу делегації також увійшли: конгресмени-республіканці Том Кол і Гаррет Грейвс, члени Палати представників від демократів Стів Коуен і Вал Демінгс.

На зустрічі будуть обговорюватися проблеми енергетичної безпеки.

Німеччина і Нідерланди домовилися про створення військового інтернету. Спеціально для НАТО

Урядовці Нідерландів та Німеччини підписали угоду, згідно з якою буде створено спільний військовий інтернет. Про це повідомляє ZDNet.

Так, документ був підписаний під час зустрічі міністрів оборони країн НАТО. Назва військового інтернету — Tactical Edge Networking (TEN). Проект стане прототипом для обʼєднання військових мереж інших членів НАТО.

«Головний план полягає в тому, щоб члени НАТО спільно використовували військові мережі, щоб нові й поліпшені спільні стандарти могли бути розроблені і розгорнуті у всіх державах НАТО», — йдеться в повідомленні.

Штаб-квартира проєкту розташується в німецькому місті Кобленц, а центр дизайну та проектування — в Амерсфорті.

Першим завданням TEN є організація звʼязку між наземними операціями німецької армії і тактичною комунікаційною програмою FOXTROT Міноборони Нідерландів.

У Китаї знищили 1,6 т наркотиків, конфіскованих за останні кілька років

Пекінські правоохоронці знищили 1,6 т наркотиків, які були конфісковані за останні кілька років. Спеціально для виявлення і вилучення заборонених речовин поліція співпрацювала з прикордонниками та поштовими службами, передає Сіньхуа.

«Наркотики, серед яких амфетамін, героїн, кокаїн, марихуана і нові психотропні речовини, були спалені у високотемпературній печі», — йдеться в повідомленні.

Від початку року поліція вже виявила 900 випадків торгівлі наркотиками та вилучила близько 70 кг заборонених речовин.

Саакашвілі візьме участь у виборах, зʼявилося рішення Верховного Суду

Касаційний суд у складі Верховного суду відхилив скаргу ЦВК про реєстрацію кандидатом у народні депутати від партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі. Про це повідомляє Укрінформ.

Так, суд залишив у силі рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, який визнав неправомірним рішення ЦВК скасувати реєстрацію Саакашвілі на дострокових парламентських виборах.

«Спірна постанова Центральної виборчої комісії від 23 червня 2019 року №1205 є протиправною та підлягає скасуванню. З огляду на викладене, суд першої інстанції дійшов законного та ґрунтовного висновку про задоволення позову. Відповідно до статті 316 КАС України суд апеляційної інстанції залишає скаргу без задоволення... Керуючись статтями 271—273, 278, 308, 310, 315, 316, 321, 322 КАС України, Верховний Суд постановив: апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії залишити без задоволення, рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 25 червня 2019 року — без змін. Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та оскарженню не підлягає», — йдеться в повідомленні.

Таким чином, ЦВК зобовʼязана повторно розглянути документи від партії «Рух нових сил», подані для участі у виборах.

Курʼєри Glovo влаштували протест в Італії через низьку зарплатню

В італійському місті Болонья курʼєри-велосипедисти компанії Glovo влаштували протест через низьку оплату праці. Про це повідомляють Українські новини.

Активісти частково перекрили проїжджу частину в центрі міста на площі Маджоре.

Вони виставили в ряд свої робочі жовті рюкзаки і палили фаєри. Крім того, деякі з них тримали плакати з написами «Glovo нас вбиває», «Платіть нам за свята» і «Національний протест».