У Європі через сильну спеку загинули вісім осіб

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Через тривалу спеку у південно-західній Європі загинули щонайменше вісім осіб. Про це повідомляє DW.

Так, станом на 29 червня, суботу відомо про чотири смертельні випадки через спеку у Франції і по два в Іспанії та Італії.

Крім того, лікарі зараз борються за життя ще кількох людей, яких довелося госпіталізувати.

Через високу температуру в багатьох регіонах Італії та Франції спостерігаються масштабні пожежі, внаслідок яких постраждали три людини.

  • Поліція Великобританії просить людей не купатися у відкритих водоймах після загибелі трьох осіб за добу. А у Франції в цей час був зафіксований температурний рекорд. У суботу, 28 червня стовпчики термометра показували +45,9 °C.
  • Всесвітня метеорологічна організація ООН прогнозує, що 2019 рік виявиться одним із найспекотніших, а пʼятирічний період з 2015 по 2019 роки побʼє рекорд з високих середніх температур повітря за всю історію спостереження.
  • У низці європейських країн спека досягла рекордних показників. У німецькому місті Кошен (федеральна земля Бранденбург) синоптики зафіксували +38,6 °C, що стало новим температурним рекордом для країни. У польському Радзині зафіксували +38,2 °C, а в чеських Доксанах +38,9 °C, що також є рекордними показниками для цих країн. Температурні рекорди також зафіксовані в деяких районах Франції, Швейцарії та Іспанії.