Нова міграційна політика Польщі. Що потрібно знати?

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Міграційна політика Польщі буде зосереджуватися на проблемах ринку праці, оскільки найближчим часом може збільшитися кількість пропозицій робочої сили. Про це йдеться в документі «Міграційна політика Польщі», опрацьованому Міністерством внутрішніх справ, передає «Польське радіо».

Так, у тексті документа визначаються сфери, в яких потрібно буде посилити механізми для збільшення безпеки держави.

На думку авторів, імміграційна політика країни має зосередитися на циклічності й короткочасності перебування працівників, а також на створенні системи інтеграції та асиміляції іноземців, які захочуть залишитися в Польщі.

«У той же час міграційна політика має бути підпорядкована принципам безпеки держави та ефективно запобігати зловживанням і порушенням, які супроводжують міграційні процеси, й боротися з ними», — йдеться в документі.

Зазначається, що якщо демографічна ситуація в Польщі не зміниться, то необхідно буде розробляти систему активної міграції громадян інших країн.

«Механізми відбору повинні брати до уваги як кваліфікацію іноземців, так і фактори, що допомагають у їх інтеграції, а потім асиміляції, вони також повинні дозволити тимчасове припинення або обмеження потоку іноземців в межах окремих міграційних каналів», — підкреслюється в документі.