Вночі: Україна взяла 16 золотих медалей на Європейських іграх, партію Саакашвілі внесли до виборчого бюлетеня, а в зоні ООС загасили пожежу

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Вночі: Україна взяла 16 золотих медалей на Європейських іграх, партію Саакашвілі внесли до виборчого бюлетеня, а в зоні ООС загасили пожежу

Twitter / OlympicUA

У Мінську закінчилися Європейські ігри. В України — 16 золотих нагород

У столиці Білорусі Мінську завершився останній день II Європейських ігор, під час якого українські спортсмени взяли ще 14 нагород, серед яких шість золотих.

Чемпіонами стали гімнасти Олег Верняєв (у вправах на паралельних брусах) та 15-річна Анастасія Бачинська (у вільних вправах). Золото здобула українська каратистка Аніта Серьогіна, яка виступає в куміте до 61 кг, а також каратист Станіслав Горуна, який став чемпіоном у ваговій категорії до 75 кілограмів.

Загалом збірна України здобула 51 нагороду: 16 золотих, 17 срібних та 18 бронзових медалей. У загальному заліку вона посіла третє місце.

Партію Саакашвілі внесли до виборчого бюлетеня

Центральна виборча комісія внесла партію колишнього президента Грузії та ексголови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі до виборчого бюлетеня. «Рух нових сил» буде в ньому під № 22.

Партію внесли до бюлетеня без проведення жеребкування, повідомляє «Радіо Свобода».

У зоні ООС загасили масштабну пожежу

У зоні проведення Операції обʼєднаних сил загасили масштабну пожежу, яка могла загрожувати позиціям українських військових. Як повідомили в пресцентрі штабу, це могла бути диверсія.

Пожежа виникла поблизу сіл Широкине та Бердянське. Місцеві жителі почали гасити вогонь власними силами. Під час пожежі почали детонувати нерозірвані снаряди.

«Боролися з вогнем власними силами. Гасили всім, що було під руками: гілками, лопатами. Не відомо, від чого спалахнуло. Можливо, навмисний підпал. На локалізацію пожежі пішло приблизно 8–10 годин», — повідомили в штабі.

У ЄС не змогли обрати нового голову Єврокомісії

Голова Європейської ради Дональд Туск перервав саміт у Брюсселі, на якому лідери країн ЄС мали узгодити кандидатуру нового голови Єврокомісії.

Про це повідомив офіційний представник Туска Пребен Ааман у Twitter у ніч на 1 липня.

«Саміт призупинений його головою. Тепер Туск організовуватиме двосторонні зустрічі з лідерами країн ЄС. Засідання Європейської ради відновиться після завершення двосторонніх переговорів», — написав він.

Місце голосування змінили вже понад 25 тис. українців

За останній тиждень майже вдвічі збільшилася кількість українців, які змінили місце голосування на позачергових виборах до парлемнту, що відбудуться 21 липня.

Згідно з даними на сайті Державного реєстру виборців, зараз цю процедуру здійснили 26 778 українців.