Верховний суд дозволив колишньому «регіоналу» Клюєву балотуватися на виборах у Раду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Касаційний адміністративний суд при Верховному суді дозволив колишньому депутату від «Партії регіонів» та ексглаві Адміністрації президента за Віктора Януковича Андрію Клюєву балотуватися на виборах у Верховну Раду.

Про це повідомив адвокат Клюєва Юрій Сухов.

«Кому-то сподобається, а комусь ні, але Адвокатське обʼєднання «Сухов, Кочан енд баррістерс» відстояло в Касаційному адміністративному суді при Верховному суді гарантоване Конституцією та законами України громадянину України Андрію Петровичу Клюєву право на участь у виборчому процесі», — написав він.

Суд скасував рішення Центральної виборчої комісії про відмову Клюєву в реєстрації кандидатом у депутати парламенту від «Ліберальної партії України» у виборчому окрузі №46 (Донецька область).

За словами адвоката, рішення суду є остаточним.

  • 23 червня ЦВК відмовила Клюєву в реєстрації на виборах до парламенту, які пройдуть 21 липня, не вказавши причини. Відомо, що з 2014 року Клюєв не проживає в Україні через загрозу кримінальної відповідальності. Правоохоронці підозрюють його у зловживанні службовим становищем та незаконному заволодінні державним майном.
  • Раніше Генеральна прокуратура викликала на допит колишнього главу Адміністрації президента Андрія Клюєва.