Через два роки випробувань бронеавтомобіль «Барс-8» взяли на озброєння української армії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Через два роки державних випробувань багатоцільовий тактичний бронеавтомобіль «Барс-8» взяли на озброєння української армії. Як пише «Інтерфакс-Україна», речник компанії «Богдан Моторс» Сергій Красуля заявив, що Міністерство оборони вже видало відповідний наказ.

Бронеавтомобіль призначений для ведення бойових дій, розвідки, доставки бойових груп і транспортування вантажів, а також для охорони блокпостів.

Красуля зазначив, що «Барс-8» має гарну експортну перспективу та може поставлятися не лише у ЗСУ та інші силові структури. Броньовик вже має попит на ринку.

Характеристики

Бронеавтомобіль розроблений на базі пікапа американської компанії Ram — підрозділу Fiat Chrysler Automobiles. Має вантажопідйомність понад 2 т і може перевозити особовий склад до 10 осіб. Він також має колісну формулу 4 х 4 з шасі підвищеної прохідності. Оснащений 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins. Має протимінний і балістичний захист STANAG 4569 Level 2.

Конструкція «Барса-8» дозволяє встановлювати системи димової завіси, засоби навігації та маскування, системи пожежогасіння, нічного бачення. Також передбачена установка додаткової броні різного типу.

На дах бронеавтівки можуть встановлюватися кулеметні турелі та бойові модулі. В окремих модифікаціях передбачені міномети та протитанкові комплекси.

Відзначимо, що «Барс-8» — другий бронеавтомобіль, який пройшов держвипробування. Першим був «Козак-2» НВО «Практика». Поки невідомо, які підрозділи та види військ першими отримають «Барс-8».