Держбюро розслідувань підтвердило обшуки на «Прямому», працівники каналу спростовують. Що відбувається?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне бюро розслідувань підтвердило обшуки на телеканалі «Прямий», які відбулися в понеділок, 1 липня. Про це йдеться на сторінці бюро у Facebook.

«Державним бюро розслідувань сьогодні проводяться слідчі дії в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо купівлі-продажу телеканалу «Прямий», — йдеться у повідомленні. Там додали, що конкретизація цих обшуків наразі неможлива з огляду на таємницю досудового розслідування.

Про що йдеться?

Про обшуки на телеканалі першим повідомив ексзаступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов. «Друзі, хороші новини з телеканалу Порошенка «Прямий». Там зараз відбувається санкціонована судом виїмка документів у справі про відмивання коштів та легалізацію акцій телеканалу через кіпрську компанію», — написав Портнов у своєму Telegram.

Ухвалу за заявою Портнова в цій справі виніс Печерський районний суд Києва у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62019000000000734 від 24 травня за ч. 2 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 2 ст. 209 (відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

Що говорять на «Прямому»?

Журналіст телеканалу Юрій Петрушевський у своєму Telegram назвав слова Портнова «фейком». «Приїжджали в «Парус» представники ДБР, до них спустився юрист «Прямого» і віддав бухгалтерські документи, які і так є в податковій. Ніяких вилучень, ніяких обшуків», — написав він.

Інший ведучий каналу, Тарас Березовець теж назвав ці повідомлення фейковими, підкресливши, що таким чином здійснюється атака на телеканал з боку Офісу президента та його голови Андрія Богдана.