Bihus.Info: Справу про розкрадання в «Укроборонпромі» затягують, а Луценко збрехав про листування фігурантів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Журналісти Bihus.Info опублікували черговий випуск про багатомільйонні розкрадання в «Укроборонпромі» та заявили, що Генеральна прокуратура і Національне антикорупційне бюро затягують розслідування, а генпрокурор Юрій Луценко збрехав щодо листування фігурантів справи.

У розслідуванні кажуть, що Луценко звинуватив журналістів у брехні, заявивши, що в телефонах фігурантів справи немає деяких діалогів, які були оприлюднені журналістами. Йдеться про розмову співробітника «Укроборонпрому» Віталія Жукова та гендиректора «Укроборонпрому» Павла Букіна. Журналісти ж запевняють, що копія розмови є в листуванні Жукова зі ще одним фігурантом справи — Станіславом Хошем. Він, за даними журналістів, доставляв висотоміри з Москви в Дубай, а звідти вже в Україну з «накруткою» ціни.

Журналісти також розповіли, що НАБУ, яке веде справу вже два роки, не досить добре провело перевірку своїх співробітників, замішаних у цій справі. За їхніми словами, керівника детективів Андрія Калужинського та детектива Дмитра Литвиненка перевірили на поліграфі погано, а заступника директора Гізо Углаву взагалі не перевіряли. Член Дисциплінарної комісії НАБУ Тетяна Козаченко в коментарі зазначила, що останнього не перевірили через втому і поганий психологічний стан.

У результаті Калужинському та Литвиненку оголосили догани, а Гізо Углава отримав лише зауваження.

Журналісти також зазначають, що вилучені телефони, на яких зберігається листування фігурантів, досі перебувають у ГПУ, а не в НАБУ. Останні кажуть, що не можуть їх забрати, а ГПУ вимагає від антикорупційних детективів оригінал рішення суду, щоб забрати телефони. Без них фігурантам не можуть висунути звинувачення, а термін рішення суду про вилучення телефонів спливає 3 липня.