У Києві повідомили про замінування всіх дитсадків. Рішення про евакуацію людей буде приймати поліція на місцях

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У вівторок, 2 липня, в столиці анонім сповістив поліцію про замінування всіх дитячих садочків. Про це theБабелю повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Наразі інформація про замінування перевіряється, на місця подій виїхали вибухотехніки, кінологи та слідчі. У всіх випадках вирішується питання про евакуацію людей.

Як повідомив перший заступник міністра Сергій Яровий, в поліції тепер керівник на місці вирішуватиме евакуювати чи ні людей після повідомлення про мінування.

«Ми розуміємо, що у день голосування є ризик отримати велику кількість повідомлень про замінування виборчих дільниць. Після відповідної перевірки такі повідомлення виявляються хибними, але перевірка приміщення займає багато часу. Щоб не допустити зриву процесу головування у день виборів, наказом міністра внутрішніх справ було змінено алгоритм реагування на повідомлення про замінування. Відтепер рішення про евакуацію після обробки всієї інформації приймає безпосередньо керівник», — сказав Сергій Яровий.

Зі свого боку директор Департаменту юридичного забезпечення МВС Денис Горбась наголосив, що перевірка повідомлення про замінування виборчої дільниці має відбуватися швидко й оперативно.

А голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що наказ зі змінами вже передано всім керівникам поліції.