NASA успішно випробувало системи аварійного порятунку космічного корабля Orion

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
NASA успішно випробувало системи аварійного порятунку космічного корабля Orion

NASA / Tony Gray

Національне космічне агентство США (NASA) провело успішне випробування аварійних систем порятунку новітнього космічного корабля Orion.

Про це повідомляє Space.com.

Запуск тестової версії корабля багаторазового використання, який призначений для польотів астронавтів під час місії Artemis на Місяць в 2024 році, здійснили в безпілотному режимі з пускового комплексу на авіабазі на мисі Канаверал (штат Флорида).

Випробування тривало близько трьох хвилин. Через 55 секунд після старту ракети-носія з кораблем Orion на висоті близько 9,5 км і швидкості понад 1 300 км/год увімкнулися всі три двигуни системи аварійного порятунку.

Через приблизно 27 секунд від корабля відокремився обтічник з двигунами системи аварійного порятунку, і капсула почала падати в Атлантику. Найбільша висота, на яку піднімався Orion, склала близько 13,4 км.

Під час випробування з корабля скинули 12 бортових самописців. На кораблі було встановлено близько 900 датчиків, зокрема сенсори тиску та температури, а також мікрофони.

  • NASA планує відправити екіпаж на Місяць до 2024 року — після того, як віцепрезидент Майкл Пенс закликав прискорити місію. Згідно з офіційним повідомленням, у складі команди буде двоє людей: чоловік та жінка. Жінки ще не висаджувалися на Місяці.
  • Віцепрезидент США Майкл Пенс заявив, що американські астронавти повинні «усіма можливими способами» повернутися на Місяць протягом пʼяти років.