В Італії засудили трьох чоловіків, які воювали на Донбасі проти української армії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Суд в італійському місті Генуя виніс вироки трьом бойовикам, які воювали на Донбасі проти української армії.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За обвинуваченням у вербуванні та проведенні незаконних воєнних дій засудили 35-річного італійця Антоніо Катальдо, 39-річного албанця Олсі Крутані та 26-річного молдованина Володимира Вербицького.

Італієць та албанець отримали по 2 роки і 8 місяців позбавлення волі, молдованин — 1 рік і 4 місяці. Різницю термінів покарання прокурор пояснив тим, що перші двоє ще активно займалися вербуванням іноземців для участі в бойових діях на Донбасі, а третій засуджений був «простим» солдатом.

Згідно з документами обвинувачення, усі троє отримували різні грошові суми, щоб воювати разом із бойовиками на Донбасі проти українських військових у 2017—2018 роках. За участь у бойових діях іноземні найманці отримували щомісяця €300—400.

За даними слідчих, до організації входили ще принаймні троє людей, але їхнє місцеперебування не встановили. Вони, імовірно, досі переховуються на Донбасі. Йдеться про Андреа Пальмері (так званий «мозок» угруповання та представник ультраправих сил), Габріеле Каругаті (син колишньої керівниці місцевого осередку правої партії «Ліга») та Массиміліано Каваллері (неофашист із міста Бреші).