Заступницю голови Нацбанку Рожкову відсторонили від посади за рішенням суду через суперечку двох жителів Баришівки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Баришівський районний суд Київської області відсторонив Катерину Рожкову від виконання обовʼязків першого заступника голови Національного банку (НБУ) через судовий спір між двома жителями Баришівки.

Рожкова написала в Facebook, що на неї подали позов через публікацію на сайті «ОРД».

«Вдалося дізнатися декілька цікавих подробиць про двох фігурантів цього процесу. Нагадаю, їх всього троє: Андрій Барташ (позивач), я — Катерина Рожкова (відповідач № 1), Антон Лукʼяненко (відповідач № 2). Як виявилося, приводом для подачі цього позову стала публікація жителя Баришівки Антона Лукʼяненко під назвою «Катерина Рожкова — зразок державного управлінця» на сайті... «ОРД». Звичайно, в інших умовах я б не давала посилання на цей, мʼяко кажучи, сумнівний сайт. Але ви повинні це бачити», — написала вона.

ОРД

Рожкова вказала, що стаття дуже хвалила її заслуги перед країною, однак вона не сподобалася Барташу. Рожкова також зазначила, що публікація практично нікого не зацікавила, окрім позивача.

За її словами, Барташ побачив у статті «порушення своїх прав» і зажадав заборонити заступнику голови НБУ виконувати свої обовʼязки.

«Це, мабуть, чистий збіг обставин, але ці два пани між собою знайомі. Барташ, між іншим, був засновником компанії «Нібіру Х», в якій Антон Лукʼяненко досі працює на посаді директора. Насправді навіть не здивуюся, якщо сам позивач не знає ні про мене, ні про позов, який він проти мене подав, як це було у випадку з SkyUp. Кажуть, до всього ж він втратив паспорт. На жаль, поки вийти на звʼязок з двома панами і дізнатися їхні мотиви мені не вдалося», — написала Рожкова, додавши, що по суті суд буде розглядати справу 22 липня.