Новим президентом Європарламенту обрали італійця Сассолі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Європейський парламент нового скликання обрав своїм новим президентом представника від групи «Прогресивного альянсу соціалістів і демократів» із Італії, віцепрезидента Європарламенту попереднього скликання Давида-Маріа Сассолі.

Про це йдеться в повідомленні Європарламенту в Twitter.

За його кандидатуру проголосували на першому пленарному засіданні Європарламенту в Страсбурзі.

Сассолі обрали за результатами голосування в другому турі. Він отримав 345 голосів за з необхідних 334. Усього в голосуванні взяли участь 704 депутати, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Хто такий Сассолі?

Давид-Маріа Сассолі займав посаду віцепрезидента Європейського парламенту попереднього скликання (2014—2019 роки), був членом делегації Європейського парламенту в парламентському Комітеті стабілізації та асоціації ЄС — Сербія.

На початку своєї карʼєри Сассолі був журналістом у французькій редакції газети Il Giorno, де протягом семи років стежив за основними політичними і новинними подіями. У 1992 році прийшов на роботу в RAI (державна радіо і телекомпанія Італії). У 2006 році був призначений заступником директора TG1 (державний телевізійний канал новин).

У 2009 році Сассолі обрали до Європейського парламенту від Демократичної партії.

  • Рада Європейського Cоюзу обрала своїм президентом премʼєр-міністра Бельгії Шарля Мішеля. Крім того, Рада ЄС запропонує Європейському парламенту обрати на посаду голови Європейської комісії міністра оборони Німеччини Урсулу фон дер Ляєн. На посаду Верховного представника ЄС із питань безпеки пропонується ексочільник Європарламенту Жосеп Боррель. На місце голови Центрального банку ЄС рада запропонувала директорку — розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.
  • За підсумками виборів до Європейського парламенту із 751 найбільшу кількість місць, 178, отримала «Європейська народна партія» (EPP). Далі йде «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» (S&D) — 152 місця, а на третьому зі 108 мандатами — «Альянс лібералів і демократів за Європу» (ALDE&R).