«Гладив Барбі по руках, обіцяючи роль». Disney видалила з «Історії іграшок-2» сцену з ляльковим кастингом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

З мультфільму «Історія іграшок 2» видалили сцену «Кушетка для кастингу», повідомляє The Guardian.

Йдеться про сцену з мультфільму 1999 року, в якій персонаж Стінкі Піт — маленька бородата іграшка — базікає з двома ляльками Барбі, погладжуючи їхні руки й обіцяючи, що вони зможуть отримати роль у наступному фільмі.

«Сцена відображає практику в індустрії розваг, в якій керівники та чоловіки, які наділені владою, вимагають сексуальних послуг від підлеглих в обмін на карʼєрні можливості або просування по службі», — пише видання. Ця практика отримала широке засудження після початку руху #MeToo, зокрема після звинувачень у сексуальних домаганнях проти продюсера Харві Вайнштейна.

Відсутність сцени виявили користувачі онлайн-форумів і сайтів, таких як reddit. Також про це повідомила незалежна кіностудія Rereleasenews.com. Повідомляється, що сцена зникла з Blu-Ray-носіїв і версій для скачування з інтернету.

Що таке «Історія іграшок»?

Американський мультфільм, створений студією Pixar спільно з Disney. Це перший повнометражний фільм, змодельований на компʼютері, повністю тривимірний, а також перший анімаційний фільм, який номінувався на «Оскар». Американський інститут кіно вніс його до сотні найбільш визнаних фільмів в історії американського кіно. Всього вийшло чотири частини мультфільму, остання з них — у червні поточного року.