Вокалістка KAZKA звернулася до Зеленського через громадянство одного з кандидатів у нардепи від «Слуги народу»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Вокалістка гурту KAZKA Олександра Зарицька закликала президента Володимира Зеленського звернути увагу на те, що один із кандидатів у нардепи від партії «Слуга народу» блогер Олександр Куницький має громадянство іншої країни. Про це вона заявила у власному Instagram.

«Шановний Володимире Олександровичу! Пане президенте! Я зараз звертаюся до вас як представник молоді та як харківʼянка. Я ваш виборець. Дуже вас прошу розібратися з ситуацією щодо Куницького Олександра. Він має інше громадянство, і про це знає вся країна. Він не має права представляти вашу партію. Це неправильно і це незаконно», — заявила Зарицька.

Про що йдеться?

Куницький балотується в 169 окрузі в Харкові. Про начебто наявність у нього окрім українського ще й ізраїльского громадянства 29 червня повідомив позафракційний народний депутат Андрій Денисенко, який оприлюднив у Facebook знімки нібито ізраїльського паспорта кандидата.

Денисенко стверджує, що у 2015 році Куницького начебто депортували з України за порушення прикордонного режиму. Також депутат заявляє, що тільки навесні цього року кандидат 8 разів перетинав українсько-російський кордон саме за паспортом Ізраїлю.