Boeing виплатить $100 млн родичам жертв катастроф 737 MAX в Індонезії та Ефіопії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Американський виробник літаків Boeing виділив $100 млн родичам жертв катастроф рейсів авіакомпаній Lion Air у листопаді 2018 року і Ethiopian Airlines в березні поточного року, повідомляє пресслужба компанії.

В обох авіакатастрофах розбилися літаки Boeing 737 MAX. «Ці кошти будуть підтримувати освіту, роботу та витрати на проживання постраждалих сімей. Boeing буде співпрацювати з місцевими органами влади та некомерційними організаціями для задоволення цих потреб. Ці початкові інвестиції будуть зроблені протягом кількох років», — сказано в заяві.

У компанії зазначили, що працівники Boeing також зможуть зробити внески на підтримку сімей жертв. Компанія збиратиме їх до 31 грудня 2019 року.

Літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air розбився 29 жовтня 2018 року, зазнавши аварії через 13 хвилин після вильоту з аеропорту Джакарти. Зі 189 чоловік на борту літака загинули всі. 10 березня цього року в Ефіопії впав Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів з Аддіс-Абеби в Найробі. Загинули 157 осіб.