Вночі: На Сицилії від виверження вулкану загинула людина, у Грузії відсторонили голову спецназу, а у США згоріли 45 тис. бочок віскі Jim Beam

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

В Італії сталося виверження вулкана, одна людина загинула

На італійському острові Стромболі поблизу Сицилії сталося виверження вулкану. Як повідомляє BBC, одна людина загинула, ще кілька постраждали.

Жертвою став 35-річний чоловік із Сицилії, який вирушив у похід напередодні виверження вулкану. Імовірно, на нього впав охоплений вогнем камінь. Його бразильського друга знайшли зневодненим і в шоковому стані, але його життю нічого не загрожує.

Військово-морський флот приготувався до масової евакуації, але поки з острова вивезли лише 70 осіб. Налякані туристи також самостійно виїжджають із острова.

Вулкан на Стромболі регулярно вивергається із 1932 року та вважається одним із найактивніших на планеті.

Суд зобов’язав СБУ надати Мангеру результати стеження за ним

Шевченківський районний суд міста Києва зобов’язав Службу безпеки надати інформацію про результати негласних слідчих дій Владиславу Мангеру, якого підозрюють у причетності до вбивства херсонської активістки, в. о. керуючої справами виконкому Херсонської міськради Катерини Гандзюк.

Про це повідомив адвокат Мангера Дмитро Ільченко, пише Укрінформ.

«Йдеться про прослуховування, зовнішнє спостереження — такі речі. Тобто, протягом трьох днів із дня набрання ухвалою суду чинності [рішення набирає чинності через 5 днів], слідчі СБУ мають надати таку інформацію», — сказав адвокат.

У Росії висунули остаточне обинувачення 18 із 24 українських моряків

Російська прокуратура висунула обвинувачення в остаточній редакції вже 18 із 24 українським морякам, затриманим поблизу Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

«Загалом на сьогодні звинувачення в остаточній редакції висунули 18 військовополоненим українським морякам. За графіком слідчих дій очікують, що в четвер, п’ятницю і у вівторок наступного тижня звинувачення в остаточній редакції буде висунуте щодо решти шістьох військовополонених українських моряків», — написав Полозов у Facebook.

У Грузії відсторонили голову спецназу на час розслідування заворушень у Тбілісі

У Грузії тимчасово призупинили повноваження глави департаменту з особливих доручень Міністерства внутрішніх справ Грузії Георгія Какічашвілі. Він відсторонений від роботи на час розслідування масових протестів у Тбілісі. Про це повідомляє грузинське МВС.

При цьому Какічашвілі не звільнений із посади.

Генеральна прокуратура Грузії розслідує події на проспекті Руставелі в Тбілісі, під час яких біля будівлі грузинського парламенту наприкінці червня постраждали 240 людей. Прокуратура почала розслідування про можливе перевищення повноважень правоохоронцями. Протести в Грузії тривають із 20 червня.

У США на складі Jim Beam згоріли 45 тис. бочок віскі

В американському штаті Кентуккі сталася пожежа на складі виробника алкогольних напоїв Jim Beam. Під час неї згоріли 45 тис. бочок віскі, повідомляє CNN.

Пожежа почалася у вівторок о 23:30 і тривала понад вісім годин. Причиною загоряння могла стати блискавка. Компанія в офіційному повідомленні заявила, що згорів відносно молодий віскі, а інцидент не вплине на поставки.

Суму збитку в компанії поки не називали, проте Bloomberg оцінив її приблизно в $90—300 млн.

Тенісистка Ястремська пройшла до третього кола Вімблдону

Українська тенісистка Даяна Ястремська обіграла в трьох сетах американку Софію Кенін у другому раунді Вімблдону. Про це повідомляє сайт Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Зустріч тривала 2 години 8 хвилин і завершилася з рахунком 7:5, 4:6, 6:3.

У третьому колі Ястремська зустрінеться з Вікторією Голубич зі Швейцарії.