У Новій Зеландії готуються провести референдум щодо легалізації медичної марихуани

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Новій Зеландії готуються провести референдум щодо легалізації медичної марихуани. Він призначений на 2020 рік.

Про це пише The Guardian.

Уряд країни вже оголосив неофіційну «амністію» для виробників марихуани, щоб вони могли співпрацювати з компаніями, які займаються дослідженнями та розробками. Більшість виробників починають виходити з чорного ринку і представляють унікальні сорти рослини.

Очікується, що після референдуму буде внесена поправка, яка декриміналізує споживання, вирощування та продаж канабісу в медичних цілях.

Легалізація медичного канабісу розглядається також як потенційне рішення проблем із маргіналізованими громадами корінного народу маорі. Більшість з них живуть у районах, де можливості працевлаштування обмежені, а торгівля наркотиками стала способом життя.

Компанія Hikurangi Cannabis, яка легально досліджує марихуану, провела багато зустрічей з маорі та підписала низку угод. Підприємцям будуть виплачувати гонорари за внесок у виробництво лікарського канабісу.

Уряд очікує, що легалізація марихуани приноситиме до $160 млн на рік тільки за рахунок податкових надходжень.

За даними міністерства охорони здоровʼя Нової Зеландії, 11% новозеландців вживають канабіс не менше одного разу на рік, а 44% з них повідомляють, що вживають його у медичних цілях.