Активіст Стерненко подає до суду на телеканал NewsOne і Портнова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Одеський активіст Сергій Стерненко подає до суду на телеканал NewsOne і ексрадника Віктора Януковича Андрія Портнова, щоб захистити свою честь і гідність.

Про це він написав у Facebook.

«Мені набридло, що регіонал на каналі [Віктора] Медведчука вчить нас, як жити, обливає мене брудом і відверто бреше. Замість того щоб свідчити на лаві підсудних, Портнов взявся допомагати виконавцям замовного невдалого вбивства мене. Я прекрасно знаю, що Портнов може впливати на судову систему, а тому процес проти нього буде ще більш цікавим», — написав він.

Стерненко зазначив, що сам представлятиме в суді свої інтереси.

Причиною позову стала заява Портнова в ефірі телеканалу NewsOne. Він сказав, що Стерненко «скоїв умисне вбивство особливо небезпечним способом у центрі міста Одеси».

  • Нагадаємо, на Сергія Стерненка, відомого за своєю проукраїнською позицією, було скоєно три замахи. 7 лютого 2018 року Стерненко після першого нападу отримав струс мозку, а також різану рану лівого стегна. 1 травня того ж року в нього стріляли з газового пістолета. Стерненка поранили у потилицю, але він зміг затримати нападника. 25 травня в Одесі на Стерненка напали втретє. При самозахисті він смертельно поранив одного з нападників.