«Яндекс.Музыка» і «ВКонтакте» видалили музику грузинської співачки Катамадзе. Раніше вона відмовилася виступати в Росії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Музика грузинської співачки Ніно Катамадзе недоступна на сервісах «Яндекс.Музыка», сайті «ВКонтакте» і російських медіаплеєрах iTunes і Google Play Music.

Про це повідомляє «Грузія Online».

Музику видалили після того, як Катамадзе висловилася на підтримку протестувальників у Тбілісі та відмовилася виступати в Росії. Зараз на сервісах доступні лише кілька композицій співачки.

  • Грузинська джазова співачка Ніно Катамадзе відмовилася від виступів у Росії через протести у Тбілісі. Вона запевнила, що повністю підтримує грузинських протестувальників та їхні вимоги.
  • У Тбілісі 20 червня почалися масові протести під будівлею парламенту після виступу депутата Держдуми Сергія Гаврилова, який підтримував Абхазію й Осетію під час російсько-грузинської війни 2008 року. Протестувальники виступали, зокрема, проти правлячої партії «Грузинська мрія» і спалили її прапор. Поліція розігнала демонстрантів за допомогою сльозогінного газу, водометів і гумових куль. Багато демонстрантів отримали поранення, багатьох затримали.
  • 24 червня поліція Грузії відсторонила від служби 10 працівників за можливі порушення під час розгону протестів біля будівлі парламенту 20 червня.