Опитування: Партія Порошенка увірвалася до трійки лідерів, «Батьківщина» наздогнала «Голос»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Партії «Слуга народу», «Опозиційна платформа — За життя», «Європейська солідарність», «Голос», «Батьківщина» проходять до Верховної Ради згідно зі свіжим опитуванням соціологічної групи «Рейтинг».

Лідером симпатій є партія «Слуга народу», яку готові підтримати 42,3% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. Прохідний бар’єр долають партія «Опозиційна платформа — За життя» (13,4%), партія Петра Порошенка «Європейська солідарність» (8,3%), партія «Голос» Святослава Вакарчука (7,2%) та «Батьківщина» Юлії Тимошенко (7,2%).

Партію «Сила і честь» Ігоря Смешка готові підтримати 3,8%, «Опозиційний блок» — 3,1%, партію «Українська стратегія Гройсмана» — 2,8%, партії «Громадянську позицію» Анатолія Гриценка та Радикальну партію Олега Ляшка — по 2,4%, Всеукраїнське обʼєднання «Свобода» — 2,3%. Рейтинг інших політичних сил — менше ніж 2%.

62% опитаних заявили про готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня. Ще 23% зазначили, що швидше готові брати участь, 12% — не голосуватимуть, 3% — не визначилися.

Опитування проводили з 29 червня до 3 липня. Усього опитали 2,5 тис. респондентів, старших за 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Опитування проводили шляхом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження склала не більше 2%.

  • Згідно з дослідженнями групи «Соціальний моніторинг» та Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка, сім партій мають шанси пройти до Верховної Ради за результатами позачергових виборів, що відбудуться 21 липня.
  • Кандидат у нардепи від «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко та чинний премʼєр-міністр Володимир Гройсман очолили рейтинг політиків, яких українці хотіли б бачити на чолі уряду.