Російські кораблі проводять у Чорному морі бойову підготовку на тлі навчань Sea Breeze-2019

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Група військових кораблів Чорноморського флоту Росії проводить бойову підготовку на тлі військово-морських навчань НАТО і України Sea Breeze-2019. Про це повідомляє Міноборони РФ.

У навчаннях задіяно близько 10 кораблів флоту. Зокрема великі десантні кораблі «Азов» і «Цезарь Куников», малі ракетні кораблі «Орехово-Зуево» та «Мираж», ракетні катери «Ивановец», «Набережные Челны» і «Р-60» та інші.

Кораблі також будуть «контролювати» бойові судна НАТО, які беруть участь у Sea Breeze-2019.

«На завершальному етапі навчання на полігонах бойової підготовки Чорноморського флоту кораблі проведуть ракетні й артилерійські стрільби по морських і повітряних цілях із зенітних ракетних і артилерійських комплексів», — зазначили у відомстві.

Раніше російські війська привели в бойову готовність ракетні системи та бойову авіацію в окупованому Криму.

Як повідомляє Інтерфакс, напередодні російський винищувач Су-27 перехопив американський розвідувальний літак P-8A Poseidon, який наблизився до «кордонів» Росії. Відзначається, що винищувач здійснив перехоплення над нейтральними водами Чорного моря, після чого P-8A змінив курс.

  • 1 липня в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях стартували найбільші військово-морські міжнародні навчання Sea Breeze-2019 («Сі Бриз — 2019»), які триватимуть близько 13 днів. У навчаннях беруть участь представники США, Великої Британії, Румунії, Молдови, Грузії та ще восьми країн. У маневрах задіяні 32 кораблі, 30 літаків та понад 3 тис. військових.
  • Буквально перед початком військово-морських навчань Sea Breeze-2019 Росія перекрила ділянку Чорного моря, тому українським військовим довелося змінити одну з тренувальних локацій. В окупованому Криму в готовність приведені берегові ракетні комплекси «Бал» і «Бастіон». Росіяни направили в район навчань свої військові кораблі для «контролю». У повітря підняті літаки Чорноморського флоту РФ.
  • В Одеський морський порт зайшли чотири кораблі НАТО, які прибули для участі у військово-морських міжнародних навчаннях Sea Breeze-2019.