Зеленський звільнив трьох уповноважених Антимонопольного комітету та призначив собі позаштатного радника

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський трьома указами звільнив державних уповноважених Антимонопольного комітету України (АМКУ). Відповідні укази опубліковані на сайті президента.

З посади заступника голови АМКУ був знятий Андрій Вовк. Крім того, звільнені держуповноважені Валерій Полюхович і Агія Загребельська.

Усі троє були членами Антимонопольного комітету з 2015 року.

Загребельська у Facebook написала, що не знає, чому її звільнили.

«До цього часу була на роботі, в колегії, приймала рішення. Заяв про звільнення за власним бажанням не писала. Причини звільнення мені невідомі. Є кілька версій, хто та яким чином зміг внести свій «вклад» у недоторканість окремих монополістів. Але про це обовʼязково розкажу вам згодом. Зараз потрібно зібрати речі та усвідомити те, що відбулось», — написала вона.

Нагадаємо, що до складу АМКУ входять голова комітету та вісім державних уповноважених. Усі вони підконтрольні президенту та повинні звітувати Верховній Раді.

Указом № 488/2019 Зеленський також призначив Андрія Загороднюка позаштатним радником президента. Загороднюк раніше був главою проєктного офісу при Міністерстві оборони. Він також є керівником компанії «Діскавері Бурове обладнання».