У «Нафтогазі» заявили, що суд Англії «заморозить» $145 млн дивідендів Nord Stream у разі їх виплати «Газпрому»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У НАК «Нафтогаз Україна» заявили, що Комерційний суд Високого суду Англії та Уельсу зобовʼязав російський «Газпром» у разі отримання дивідендів від дочірньої компанії Nord Stream внести $145 млн на рахунок суду як гарантію виконання судових вимог.

Про це повідомляє пресслужба «Нафтогазу».

«Рішення суд ухвалив 11 червня 2019 року, врахувавши подовження термінів розгляду апеляції на рішення Стокгольмського арбітражу у Швеції та ймовірні додаткові відсотки за боргом, які «Газпрому» доведеться сплатити «Нафтогазу». Окрім того, Англійський комерційний суд зобов’язав «Газпром» при ухваленні нових рішень акціонерами Nord Stream про виплату дивідендів отримувати згоду «Нафтогазу» або погодження суду для отримання таких коштів», — йдеться у повідомленні.

У «Нафтогазі» нагадали, що раніше цей суд уже наклав на «Газпром» зобовʼязання про невиведення активів з Англії та Нідерландів. «Газпром» також зобовʼязали вносити на рахунок суду $200 млн для гарантії.

Примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу у транзитній справі між нафтокомпаніями на території Англії та Уельсу стане можливим після ухвалення рішення Апеляційним судом округу Свеа.