ГПУ поновила розслідування щодо ексрегіонала Іванющенка та просить поліцію знову оголосити його в розшук

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Генеральна прокуратура поновила розслідування стосовно колишнього народного депутата від «Партії регіонів» Юрія Іванющенка, відомого також як «Юра Єнакієвський».

Про це повідомила речниця генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

За її словами, 3 липня заступник генпрокурора скасував постанови прокурора прокуратури Одеської області про закриття кримінального провадження за підозрою Юрію Іванющенку, а також іншим фігурантам справи — Івану Аврамову, Олегу Гресю та Борису Мельничуку.

«Голові Національної поліції України направлено листа щодо поновлення розшуку Іванющенка Ю. В. та Аврамова І. І.», — написала Сарган.

  • 3 липня стало відомо, що колишнього народного депутата від «Партії регіонів» Юрія Іванющенка, відомого також як «Юра Єнакієвський», зняли з розшуку.
  • Юрій Іванющенко втік із України наприкінці 2014 року. На початку 2015 року його оголосили в розшук у звʼязку зі звинуваченням у привласненні та розтраті майна в особливо великих розмірах. Іванбщенку оголосили про підозру в незаконному збагаченні.
  • На початку 2017 року суди закрили усі справи щодо Іванющенка. У Верховному суді заявляли, що у закритті справ винна Генпрокуратура.